Vokální komorní sbor Canticum Novum

Benefiční koncert Charity Ostrava

21.09.2011 12:00

Dne 20. září 2011 se v kostele Sv. Václava v Moravské Ostravě uskutečnil benefiční koncert Cha rity Ostrava. Vystoupil zde sólista Janáčkovy filharmonie Jiří Hanousek (violoncello), klezmerová skupina Simcha a Canticum Novum.

V rámci svého programu přednes sbor Canticum Novum pozdně renesanční mši Missa Brevis italského skladatele Andrea Gabrieli a dále několik písní z tzv. Amsterodamského kancionálu českého skladatele Petra Ebena. Na závěr zazněl chorál Svatý Václave v úpravě Otto Alberta Tichého. Koncert bylo možné sledovat v přímém přenosu v televizi Noe. Pro případné zájemce, kteří koncert nestihli, připravuje televize Noe reprízy.

Celkový výtěžek z prodaných vstupenek je 8350 Kč a dalších 14 526 Kč se vybralo prostřenictvím DMS. Peníze putují na konto povolené veřejné sbírkyna financování rekonstrukce Charitního domu sv. Františka – azylového domu a noclehárny a rekonstrukce Charitního domu sv. Benedikta Labre - nízkoprahového denního centra. Pomoci lidem bez přístřeší a vychutnat si zajímavý hudební mix přišlo okolo 150 návštěvníků a čestných hostů.

Děkujeme za podporu.

© 2012 David Kurdziel, CANTICUM NOVUM. Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode